Gisteren heb ik een heerlijke pruimentaart gebakken van pruimen, bij mijn schoonouders van de boom.
Zo kom je tenminste door de vele pruimen heen.
Smaakte voortreffelijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Recept
Ingrediƫnten;
150 gr. suiker
115 gam boter (kamertemperatuur)
140 gram bloem
1tl bakpoeder
2 eieren
snufje zout
Voldoende pruimen om de bodem te bedekken, ontpit en gehalveerd
Kaneel naar smaak
Basterdsuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
- De oven voorverwarmen op 180 graden
- Klop de suiker en de boter luchtig. Meng de bloem en het bakpoeder door de room mengsel.
Klop de eieren en de zout erdoor.
- Het beslag in een ingevette springvorm doen en glad maken.
- Bedek het beslag met de pruimen(gesneden kant naar boven) en bestrooi met suiker en kaneel.
- Bak het 40-50 minuten op 180 graden onder in de oven. Even controleren met prikker. Er mag geen beslag aan de prikker zitten. Anders iets langer bakken.
`
Geniet ervan!
Groet Ada
Nou, dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenOok leuk dat je het recept deelt!
Eet smakelijk in ieder geval!
Groet, Corine
Bedankt voor het recept, dan kunnen wij ook aan de slag!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!
Grtjes, rita.
Ziet er erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenIk ga deze zeker proberen.
Vorige week heb ik ook een super lekkere pruimentaart gemaakt.
Hoop hier snel een postje over te plaatsen.
Groetjes,
Nelleke