Pagina's

maandag 2 september 2013

Recept pruimentaart

Gisteren heb ik een heerlijke pruimentaart gebakken van pruimen, bij mijn schoonouders van de boom.
Zo kom je tenminste door de vele pruimen heen.
Smaakte voortreffelijk en zeker voor herhaling vatbaar.


Recept

Ingrediƫnten;
150 gr. suiker
115 gam boter (kamertemperatuur)
140 gram bloem
1tl bakpoeder
2 eieren
snufje zout
Voldoende pruimen om de bodem te bedekken, ontpit en gehalveerd
Kaneel naar smaak
Basterdsuiker om te bestrooien

Bereidingswijze
- De oven voorverwarmen op 180 graden
- Klop de suiker en de boter luchtig. Meng de bloem en het bakpoeder door de room mengsel.
  Klop de eieren en de zout erdoor.
- Het beslag in een ingevette springvorm doen en glad maken.
- Bedek het beslag met de pruimen(gesneden kant naar boven) en bestrooi met suiker en kaneel.
- Bak het 40-50 minuten op 180 graden onder in de oven. Even controleren met prikker. Er mag geen             beslag aan de prikker zitten. Anders iets langer bakken.
`
Geniet ervan!
Groet Ada


3 opmerkingen:

  1. Nou, dat ziet er heerlijk uit!
    Ook leuk dat je het recept deelt!
    Eet smakelijk in ieder geval!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het recept, dan kunnen wij ook aan de slag!
    Ziet er heerlijk uit!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er erg lekker uit.
    Ik ga deze zeker proberen.
    Vorige week heb ik ook een super lekkere pruimentaart gemaakt.
    Hoop hier snel een postje over te plaatsen.
    Groetjes,
    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!!!